Nyhetsbrev – augusti


 

nyhetsbrev header.png
Rubrik nyhetsbrev (1).png
Hoppas du haft en skön sommar! Vi startade med en snabbvisit till Almedalen där vår retorikkonsult Serena bland annat gav Anna Kinberg Batra tips i TV4 inför sitt tal, vill du ta del av tipsen så hittar du klippet här. Elaine gästade även Nyhetsmorgon och gav sina bästa råd till dig som ska hålla tal, du ser dem här. Under veckan har våra utbildningsdagar, föreläsningar och kurser i retorik äntligen rullat i gång för säsongen. Vi har endast ett fåtal platser kvar på våra öppna kurser, men det finns nya chanser och kursdatum i vår som du hittar på vår hemsida.
nyhetsbrev aug26.png

Svettig bara du tänker på att hålla en presentation? Att presentera inför andra kan minst sagt beskrivas som nervöst för de allra flesta. Men sen har vi de där som verkar trivas så bra på scen, hur gör de egentligen? Svenskarna lider av mest scenskräck i hela Europa och så mycket som 51 procent uppger att de inte gillar att hålla en presentation. 

Som en av landets ledande retorikbyråer hjälper vi många företag, kunder och privatpersoner att hålla slagkraftiga och resultatinriktade presentationer. Vi har också många verktyg för att råda bot på scenskräck. Ett exempel kan du läsa om här, där fastighetsmäklaren Patrik Gotthold som efter en utbildning hos oss beskriver hur mycket lättare det blev att göra kunderna glada. Som retorikkonsulter får vi chansen att verka inom ett flertal branscher och vi arbetar med allt i från ingenjörer till barnmorskor.

nyhetsbrev aug2.png

Sverige är ett av de länder där det hålls flest möten. Tyvärr toppar vi också listan på flest ineffektiva möten och det glädjer ingen. Vårt mål för hösten är att ge er verktyg som ger mer effektiva möten och minnesvärda presentationer. Tack vare Snacka Snyggts retorikkonsulter så kommer ni närmare målen. Vi lanserar nu följande inspirationsföreläsningar som ni har chansen att boka till er arbetsplats:

  • Modern retorik – så får du folk att vilja lyssna
  • Slagkraftiga presentationer och powerpoint på rätt sätt
  • Övertyga på tre minuter – pitchretorik
  • Vinn affären – förhandlingsteknik
  • Rekrytera rätt – konsten att hantera en arbetsintervju

Självklart anpassar vi upplägget efter era önskemål och tidsramar.Låter det intressant? Vi kommer gärna till er och erbjuder ett smakprov, eller berättar mer om våra upplägg. Mejla till jagvill@snackasnyggt.se och skriv ”inspiration” i ämnesraden!

nyhetsbrev aug28.png

Börja med mitten!

”Rättegången var ofrånkomligt över och allt som kunnat sägas hade redan sagts, att han skulle fällas hade han inte för en sekund tvivlat på”. Så inleder Stieg Larsson romanen Män som hatar kvinnorAtt börja berättelsen – i händelsernas mitt, är inte enbart ett litterärt knep, utan även ett retoriskt grepp för att fånga publikens uppmärksamhet. När du inleder ditt anförande, ditt tal eller din presentation med en berättelse kan du nämligen göra det ännu mer intresseväckande genom att börja mitt i ett händelseförlopp.

Exempel Jag hoppade. Människorna såg ut som myror där nere på marken, och jag trodde uppriktigt sagt att jag inte skulle överleva rädslan. Än mindre, att jag skulle överleva mitt bungyjump. Det var i det ögonblicket som jag insåg hur viktigt det är att se rädslor som möjligheter snarare än som hinder. Och jag är här idag för att berätta om hur den insikten kan hjälpa era medarbetare att tillsammans förvandla osäkerhet till självsäkerhet på arbetsplatsen.

 

Hälsningar

/Gänget på Snacka Snyggt

 

Prenumera på vårt nyhetsbrev här!