Fredagstips


Hej på er!

Fredagen till ära och så här i valtider vill jag passa på att tipsa om min favoritpodcast: Synfält framåt! 

I podden intervjuar Kristoffer Appelquist och Tobias Wahlqvist diverse mer eller mindre välkända politiker, ställer tuffa frågor och vägrar acceptera krångligt politikerspråk. Inslag i varje avsnitt är till exempel hisspitch, moraltest, boktips och kunskapstest. Ni hör ju själva.

Vissa politiker är märkbart ovana att leverera riktigt konkreta och förståeliga svar, andra klarar sig alldeles galant. För mig (som hittills lyssnat på varenda avsnitt) har podden inneburit att jag fått många av mina politiska fördomar krossade, att jag har fått höra politiker faktiskt tala till punkt i ena stunden och i andra blivit hårt pressade på svar, att jag faktiskt har förstått svaren – och fått höra riktigt spännande intervjuteknik. Jag tycker även att det är väldigt intressant att få höra kommunpolitiker intervjuas, då man ju sällan tar del av längre intervjuer av dessa i riksmedia. Avsnittet där Stig Henriksson (v) talar om vänsterstyrda Fagersta och hur man i kommunfullmäktige framgångsrikt har samarbetat med moderaterna fick mig exempelvis att lystra till. Jaså, så kan det också gå till?!

Du behöver inte nödvändigtvis vara politiskt intresserad för att finna denna podcast både underhållande och informativ, med andra ord.

Podcastens hemsida hittar ni här.

/Lisa