Dagens kristdemokrat!


I dag är det Kristdemokraternas dag här i Almedalen. Dagens intervjuperson är därför Mimmi Westerlund från KD!

Mimmi Westerlund, Kristdemokraterna

Vem tycker du är den bästa talaren från ett annat parti?

Jag gillar att lyssna på Annie Lööf. Det känns som att hon har utvecklats som talare. Förut framstod hon mest som snäll och leende. Under hennes senaste tal på deras partikongress visade hon en annan sida. Hon var vassare och mer seriös.

Vad är du mest stolt över när det gäller ditt parti?

Att vi alltid är konsekventa i vår politik. Vi säger att vi är ett familjeparti, och i alla frågor gör vi en konsekvensanalys för att se hur olika beslut påverkar just familjerna, och hur deras vardag blir på grund av dem.

Tycker du om att tala inför folk?

Ja, men jag talar hellre inför större publiker än mindre, just på grund av att det känns mindre personligt. Det svåraste är att hålla publikens intresse uppe under ett helt tal, och inte bara bitvis.

Vilken politisk fråga kommer att avgöra valet 2014?

Jobben!

Varför ska ni vinna valet 2014?

För att vi står upp för den lilla personen och för familjerna. Vi jobbar för att hålla samman folk, snarare än att separera dem.

Vilken är den hetaste snackisen i Almedalen i år?

Svårt att säga såhär tidigt. Det är ju Sverigedemokraternas dag imorgon, så kanske att Åkesson säger någonting som blir en snackis under resten av veckan. Mitt drömscenario är att Göran säger någonting i kväll som det kommer att snackas om. Kanske någonting om försvaret. Vi har pratat om att ta det första spadtaget för en gotländsk bataljon.

Rosé eller vatten?

Jag dricker vatten! Jag ska hem och jobba i morgon!

Om du fick välja en annan partiledare att hamna på en öde ö tillsammans med, vem skulle det bli?

Det skulle nog bli Stefan Löfven. Vi kommer från Örnsköldsvik båda två. Där känner alla till varandra, och man träffas i korvkön på MoDos hemmamatcher.